R E C E N S I O N E R

Nu har recensionerna för Annie börjat trilla in lite på internet, nervöst! Först ut är en positiv recension från operalogg.com, roligt! http://www.operalogg.com/?p=15919
 
Och så passar jag på att länka ett reportage från Kristianstadbladet, där det står lite om den där sista tiden innan premiär: http://www.kristianstadsbladet.se/noje/article1985732/Annies-historia.html
 

P R E M I Ä R H E L G

Wow, vilken underbar helg. Premiären i fredags gick bra och så fort den var över brast jag ut i gråt. Lyckotårar, med inslag av lättnadstårar. Jag kramade mina föräldrar om och om igen och överväldigades av att jag var mitt i den stunden som allt hade lett fram till. Svetten, tårarna, blåmärkena, nätterna med för lite sömn, skratten, träningsvärken, väntan, tankarna, förhoppningarna, ilskan, lyckan. Det är så häftigt att känna så mycket, på en och samma gång.
 
Igår var premiär nr 2, då det andra barnlaget hade sin premiär. Även den föreställningen gick bra, och efteråt väntade en premiärfest på Kvarnen i Kristianstad! Vi blev bjudna på en fantastisk buffé och det var en otroligt rolig kväll, har inte skrattat så på länge! Känner mig så otroligt tacksam över att vara delaktig i denna cirkus.
Nu har vi inte föreställning förrän nästa helg, så i veckan väntar andra repetitioner, fotografering och presskonferens, och såklart skola. Med lite mer sömn i natt så är jag redo för det!
 
I min loge väntade en guldlapp med en fin text och en guldkrona (choklad!) från min "chef", när jag spelar tjänare, Mr Warbucks :) (Ps, tjänare-utstyrseln skymtar ni i bakgrunden!)
 
En liten del av det stora gänget!
 

P R E M I Ä R

Och så försvann euforin. För att återuppstå ikväll, hoppas jag innerligt. Genrepet gick... Okej. Min energi sjönk under kvällen och drabbade hela min insats, tyvärr. Jag antar och hoppas att det bara var pga att jag är så himla trött nu. Vaknade knappt av alarmet imorse, haha. Men imorgon får jag sova!
Ikväll hoppas jag att jag kommer kunna spela av lycka, nerver och det faktum att mina föräldrar kommer sitta i publiken. Nu är det premiär!
 
Många tror, felaktigt, att arbetet är över när föreställningarna börjar. Att då kan man glida på vetskapen om att man kan föreställningen och att den är bra. Men att ha hög energi under de tre timmarna, att spela som om det vore sista gången man stod på scen en fredag eftermiddag, när man är trött, publiken är seg och allt börjar gå på rutin, det kräver hårt arbete! Att leverera på alla 33 föreställningar kommer bli en stor utmaning. Den förmågan är inte något man lär sig och sedan har man det, man får aldrig glömma det. Man får aldrig vänja sig!
 
 
 
Lånar en bild av fina Rafaela!

S I S T A - R E P E T

5 timmar kvar. Till genrep. Sista repet innan premiär. Hur det känns? Bra! Fantastiskt bra.
 
Igår var ju som sagt första gången med publik, och, wow. Jag blir lika förvånad varje gång jag går upp på en scen över vilken kick man får. Man vänjer sig aldrig, som tur är. När jag står där på scenen, dansar, sjunger och tar emot publikens applåder, det är då jag LEVER. På riktigt. Det är då jag är som mest lycklig. Euforisk. Fan vad klichéartat det låter.
Att repa har varit fantastiskt roligt, men det är inget emot att faktiskt ha publik. Jag var ett vandrande lyckopiller från den sekund jag gick upp på scen, tills att jag la mig i sängen alldeles för sent igår natt. Jag var inte lika lycklig när klockan ringde halv 6 imorse, men jag skulle göra det om och om igen, utan att tveka. Oh wait, det ska jag ju, ikväll!
 

Ä T A - R E P A - S O V A - D Ö

Något sådant, ja. Var hemma strax efter midnatt igår kväll från teatern. Allt ska vara så bra det går, in i minsta detalj. Det var sista repet utan publik, och om ett par timmar ska jag in igen för ett förberedande genrep. Inför publik. Helt galet! Jag VET att musikalen är bra, riktigt bra, men jag hade gärna repat många gånger till. Så känner jag alltid. Men fan vad stolt jag är. Över mig själv, över barnen, över alla. Över musikalen! Det här är så häftigt, och nu ska äntligen även allmänheten få ta del av glädjen!
 
"Nu ska vi bara orka ända in i mål!"

W O A H

We're everywhere!

M Å N D A G

Ja, det var en händelserik dag. Trots att jag hade studiedag (tack och lov!)
Min förkylning hade slagit ut ordentligt och det lät otroligt nasalt när jag pratade och sjöng. Jag fick le och låtsas som ingenting under min spelning, och som tur var så höll rösten iallafall, de 20 minuter jag var på scen.
 
 
 
 
Efter en lyckad spelning hann jag knappt åka hem innan jag skulle åka in till Kristianstad igen för ett av de få återstående Annie-repen. Vi är alla otroligt trötta nu, och förkylda, och jag växlar ständigt mellan att vara otroligt trött och hyperenergisk-och-fnissig-pga-trötthet. Haha. I vilket fall börjar jag bli nervös nu, det börjar vi nog alla. Sista repet idag, innan det kommer vara inför publik. Tre genomdrag kvar till premiär. Jag hade gärna haft sisådär 10 genomdrag till.

S J U K

På det dåliga sättet. Har gått och blivit rejält förkyld, inte särskilt oväntat då i princip alla i Annie-ensemblen är mer eller mindre sjuka för tillfället. Idag slog det ner på mig, såklart. Så fruktansvärt dålig timing. Har en spelning imorgon och är rädd att jag inte kommer ha någon röst... Jag som inte varit sjuk på så länge! Bara 5 dagar till Annie-premiären med. Har inte tid med sånt här, åh.
 
Men, har haft en underbar helg ändå. Rep hela dagen med Annie igår, sedan for jag snabbt som vinden till Älmhult för att träffa världens bästa människor och sova där. Imorse gick jag upp tidigt när teaternissarna sov vidare, för att åka till Annie och repa hela dagen igen. På Annie har vi repeterat hela akterna från början till slut i helgen, så nu börjar man få ett sammanhang på det, och det känns så himla bra! Känns verkligen som att musikalen kommer bli riktigt, riktigt bra, och det är så häftigt.
 
 
 
 
Nu ska jag preppa för att bli frisk med varmt vatten, citron, ingefära, honung och vitlök och bara vila. Allt annat får vänta, för jag måste bli frisk!

F R E D A G S K O L L A T I O N E R I N G

Redan fredag? Den här veckan har gått bisarrt snabbt.
Efter en lång men otroligt rolig lektion i musikproduktion är jag nu hemma igen och multitaskar. Utöver bloggandet försöker jag förbereda och planera inför de närmsta dagarna.
 
 
Ikväll ska jag på kollationering till det projekt jag inte får nämna än. (Men snart!!) Kollationering innebär, för er som inte vet, att de inblandade i produktionen träffas för första gången, får ev manus presenterade, diskuterar och planerar osv. Så det är alltid lika spännande! Ska bli roligt att få ta del av planerna!
 
 
 
Imorgon är det Annie-repetition igen. En vecka till premiär idag! Det blir en heldag på teatern och sen åker jag till Älmhult för en natts teaterläger med världens bästa gäng! Många av dem har jag inte träffat på länge, så jag kunde inte motstå att tacka ja. Jag hade dock behövt sova hemma och ta det lugnt, för på söndag ska jag ju till teatern igen. Haha. Det blir Annie varje dag nu till premiären! Intensivt, men fantstiskt kul! Någonstans mellan allt det där måste jag hinna reptera lite till inför en spelning på måndag. Tur att jag har studiedag då!
 
 
Avslutar med min favoritlåt just nu. Så bra!
 

B A L L T

I måndags gick jag förbi Kristianstadbladets kontor och såg hur en lång kö av människor väntade utanför. Jag trodde att de hade skrivit något dumt och nu var invånarna arga, men igår fick jag reda på vad som verkligen hände. Kristianstadbladet hade 175 Annie-biljetter till reducerat pris, och de sålde slut direkt! Häftigt!
 
 
Klicka på bilden för att komma till artikeln :)
 
Tycker det är häftigt att det är ett sånt stort intresse för musikalen, vi har ju inte ens haft premiär än! Men självklart skapar det mer nerver också. Det är många biljetter sålda och pressen börjar komma. Fast det drunknar lite grann i de positiva känslorna kring det, för det är helt fantastiskt kul!
 
Såhär såg det ut på deras dörr idag, när jag gick förbi!
 

F O T O G R A F E R I N G

Igår var jag på teatern hela kvällen, vi skulle fotografera till programmet. Det var lite kaotiskt i början med alla människor, smink och kläder då det var första gången vi hade våra kostymer på. Kostymören hade fullt upp. Att fotografera är väldigt roligt, om än lite svårt då man måste "hoppa in och ut" i karaktär. Jag kan väl inte säga att det kändes som att det gick särskilt bra för mig, men förhoppningsvis fick de bra bilder överlag!

Så jag var inte hemma förrän 23 igår, och i morse gick bussen till skolan kl 6.40. Hade inte skadat att få sova lite till, men jag är pigg (nåja) ändå!

Ikväll är det faktiskt paus från Annie, och istället ska jag till skolan för min första repetition med en av de andra musikalerna, Som man ligger får man bädda. Spännande! Det ser jag fram emot, ska bli roligt att ha jämnåriga som boss för ovanlighetens skull!

 

Jag är lite osäker på om jag får lägga upp bilder på kostymer redan, så de får vänta till vidare!

V Ä L K O M N A

Hej! Det här är mitt första inlägg på denna blogg, så jag tänkte presentera mig själv och bloggen. Som min blogginfo indikerar på, så heter jag Nordigårds Emma Olsson. Jag är nybliven vuxen och har precis börjat mitt sista år på gymnasiet! Jag studerar det bästa jag vet, musik. Det är även musiken som upptar min fritid, och jag tycker om att vara involverad i så mycket roligt som jag hinner.
 
 
De stora projekt som jag kommer medverka i i år är:
- Musikalen Annie som sätts upp av Underhållningspatrullen, som har premiär nästa fredag (!) på Kristianstad teater.
- Musikalen Som man ligger får man bädda, som några teaterelever på min skola har skrivit och ska sätta upp som projektarbete i mars.
- Musikalen Little Shop of Horrors som sätts upp av Kristianstads musikskola i april.
- Samt ett till roligt projekt som jag tyvärr inte kan berätta mer om än
 
Utöver detta blir det såklart en del smågrejer i skolan, samt de spelningar som jag gör på egen hand på fritiden. Det är alltså en hel del på gång! Allt detta är precis i startkrokarna, så jag är otroligt spänd och exalterad!
 
Tanken med bloggen är att ni ska kunna följa mitt arbete med allt detta och ta del av det. Bloggen är även mitt projektarbete i skolan, så jag kommer spendera mycket tid här :) Under tidens gång hoppas jag kunna utöka bloggen med en bildportfolio, musikklipp, CV och annat roligt.
 
Det var nog allt för nu. Och så vill jag tacka min fina vän Robin Sköneskog tusen gånger om, den fantastiska musiker och fotograf som står för bilderna i min design, samt detta inlägg! Kram!