H E L G

Det är helg och jag är hemma! Hemma hemma. Hos föräldrarna då alltså. Syster min har kommit hem från Gbg, så ikväll ska hela familjen ha kräftskiva :)

Jag var faktiskt inte alls sugen på att åka från Bjärnum denna helg, har haft en enorm energi i veckan och var så himla sugen på att utnyttja det och öva. Imorgon åker jag tillbaka, då ska jag både hinna rösta, öva och förbereda för veckan innan jag ska till skolan för att kolla på valvaka i salongen med klassen! Ska bli så mysigt!

Åh, vi började på en ny koreografi igår på dansen. Telephone - Lady Gaga. Stil? Ladystyle! Jag dör vad kul det är! Det är sådan power och sexighet, riktig girlpower. Jag älskar ju Lady Gaga mer än det mesta med. Mmmm! Baletten går bättre och bättre med, jag övar en hel del på det och det ger resultat, tror jag...  Det är bara att sluta tänka och bara öva. Öva öva. Snart examination, wah. 

Ett klädtrycksföretag var på skola igår, så nu har jag beställt en lila hoodie med skolans logga längst ner på ryggen. Det kommer bli en hoodie jag gärna stoltserar runt i!

På måndag har vi jazzredovisning och på tisdag har jag sånglektion med poplåten och genomdrag av vår TP-pjäs inför vår lärare. Vecka 40 sätter vi upp pjäsen, men det är fortfarande mycket arbete kvar. Det är bara 1 scen vi inte har stageat ännu, men vi har precis börjat vårt karaktärsarbete. Jag vill inte avslöja något om storyn eller karaktärerna ännu då vi i klassen ska se varandras pjäser, men ah, det kommer bli så bra!

J U L A F T O N

Söndag i Bjärnum! Som vanligt en välbehövlig helg med lite fest, en del övande och mycket vila. En sen fredag eller lördag förstör nästa dag alltför mycket egentligen... Man sover bort halva dagen och orkar inte vara produktiv andra halvan. Suck. "Jag går hem efter några timmar" försöker jag intala mig själv varje gång!

Hursomhaver, i fredags kom Dansbutiken med vara beställningar! Då kändes det som julafton, äntligen fick jag min balettskor och underbara jazzsneakers! Av de sistnämnda beställde jag en modell som var lättviktiga, mer bekvämt, anser jag.
När skolan var slut höll en tjej i klassen i ett yoga-pass. Det var underbart! Har saknat att yoga i grupp sedan jag kom till bjärnum, jag var så avslappnad efterråt att jag höll på att somna. Särskilt i mina axlar som nuförtiden är så spända efter alla balett armar! Det var väldigt uppskattat, så hon som var instruktör och tjejen som är zumba-instruktör ska hålla ett pass var i veckan! Så kul!


Nå, i övrigt. Imorgon har vi fys på schemat, och det pratas om att vi ska ha yoga. Jag hoppas verkligen det! Jag har micteknik på torsdag, och har nu bestämt mig för att köra Funny Honey. Ska lägga krutet på att skapa en stark karaktär i låten då den är inte särskilt tekniskt krävande, temat är ju ändå musikal! På dansen har vi börjat med ett par koreografier inom lyrisk jazz, där dansar man till texterna så det ska vara mycket känslor. Jag har aldrig tidigare dansat det men det är så kul att nu vill jag dansa hela tiden. Så skönt!

Del 3 i Harry Potter-maraton hos Hjalmar och Rasmus, i torsdags.


D A G S R Y T M

Ingen dag är en annan lik, trots det har jag börjat komma in i någon dagsrytm som ser likadan ut de flesta dagar.
 
Dagen börjar med skola (idag och igår började det med att vi övade balett innan timme innan, det gör jag gärna ofta!), och när vi slutar kl 16 stannar jag oftast kvar. Övar sång, dans, stretchar, letar låtar, skriver om motgångar och framgångar i min loggbok och umgås med de andra. Där någonstans klämmer jag in middag, och runt 19-20 cyklar jag hem och antingen dumpar mina saker för att sedan cykla vidare till någon klasskompis, eller så plockar jag i ordning här hemma och lägger mig i sängen med en film någon timme, innan jag måste sova. Bubblan vi lever i, Bjärnums-bubblan som det kallas, är minst sagt påtaglig.
 
 
Det börjar bli en del att ha i huvudet nu. För tillfället har jag tre sånglåtar att inte bara lära mig, utan verkligen öva på. En jazz, en pop och en musikal. Helt skilda saker, det är svårt att försöka hålla isär teknikerna och vad jag ska tänka på. Sångteknik överlag får mycket fokus just nu, är inte van vid det. Min pop-låt är Born This Way, jag fick den igår och jag är smått livrädd. T.o.m min sånglärare tvekade på att ge den till mig, den är otroligt svår och han var ärlig med att det kan gå helt åt skogen... Hehe. Igår(förrgår?!) pratade vi enskilt med vår danslärare, och hon sa till mig att jag ska fokusera på baletten och tekniken. Alltid denna teknik, inom allt. Oumbärlig - men inte rolig alltså.
 
Jag velar mellan dessa låtar till mictekniken, tema musikal. Ett säkert kort och ett osäkert kort. Vi skulle visserligen utmana oss själva... Men detta känns ju bara korkat!
 
 
Visserligen Glees cover - men den version jag framför isåfall. Galen....
 

Känslan av att "detta är bara ett sommarläger - snart börjar skolan" börjar avta, men med tanke på hur s.i.n.n.e.s.s.j.u.k.t. snabbt tiden går kommer jag nog aldrig hinna inse att detta är skolan för mig. Men jag tar det inte för givet iallafall, jag kommer på mig själv att börja le av ingen annan anledning mer än att jag hinner landa i stunden och bara blir lycklig! Jag har sådan tur!
(När jag idag på musikalkunskapen låg bekvämt lutad mot Oskar på ett liggunderlag, framför vår glada lärare som visade på musikalklipp och berättade, och jag både skrattade och nästan blev rörd till tårar hade jag många sådana stunder!)
(Cirkelträningen i måndags var inte en sådan stund)